t.39 : lounge

vidi sve
...E, a kak se filca? - radionica mokrog i suhog filcanja

"…E, a kak se filca?" - radionica mokrog i suhog filcanja


Filcanje je tehnika kojom se od sirove češljane vune mehaničkim i toplinskim djelovanjem dobiva tkanina ili čvrsti puni oblik - gust i neraskidiv materijal filc. Tehnikama mokrog i suhog filcanja naučit ćete "kak se filca" odnosno oblikovati vunu u gotove predmete prilikom samo jednog susreta.


Trenutno je radionica na pauzi. Dodatne informacije zatražite mailom: shkembitza@gmail.com .---------------------------------RADIONICA MOKROG FILCANJA:


Mokro filcanje je izvrsno za vježbanje strpljenja i "izbijanje" nakupljenog stresa i negativnog naboja.


Unutar 3-4 sata jednog susreta na jednostavnom primjeru naučit ćete sve što vam treba kako biste mogli sami dizajnirati i izrađivati željene uporabne predmete (kape, torbe, posude, papuče...).
Sav materijal je osiguran, vi ponesite svoju radoznalost, a vratite se kući s novom vještinom i produktom vašeg kreativnog rada :).


Radi se o individualnom pristupu unutar male grupe polaznika (2-3).


Cijena radionice: 250 kn - jedan susret u trajanju 4 sata---------------------------------RADIONICA SUHOG FILCANJA IGLOM:


Suho filcanje je nježnija tehnika za one koji vole preciznost i detalje.


Ovom tehnikom moguće je izraditi 3d i "plošne" oblike, slike, figurice…koristi se i u doradi kod mokrog filcanja… Nije potrebno prethodno znanje mokrog filcanja.
Sav materijal je osiguran.


Maksimalan broj sudionka je 5-6


Cijena radionice: 180 kn - jedan susret u trajanju 2 i pol sata---------------------------------O voditeljici:


Završila sam Studij dizajna i bavim se grafičkim dizajnom, umjetnošću i izradom nakita i odjevnih i uporabnih predmeta od vune. Od djetinjstva sam bila "omađijana" za mene totalno jedinstvenim i neobičnim ručno izrađenim šeširima i papučama od vune koje sam viđala i pitala se "e, a kako..? ". Napokon sam i sama naučila kako se izrađuju ta umjetnička djela i to znanje sada želim ponuditi svima koji vole vunu kao i zasukati rukave ;). Proces izrade je svakako zanimljiv, ali osobno mi je najljepše vidjeti kako iz "ničega" stvoriti "nešto".

Ruke su naš alat, mi smo jedinstveni kreatori…


Voditeljica: Ivna Hraste Shkembitza vuna

Informacije i prijave: shkembitza@gmail.com


video

Tajni život Vanje H.

autor
Dario Juričan
snimateljica
Ines Klepićeva
projekt
trenutak.39 & Blank_filmski inkubator
2012.
blankzg.hr
facebook.com/Blank.filmskiinkubator

mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu kako
biste primali naše obavijesti i najave
budućih događanja

FB