t.39 : galerija

vidi sve
Stop & go 3d

Gostovanje: Stop & Go 3-D - 21.5. - 31.5. 2012.

pogledajte fotogaleriju

Fotografije: Ivna Hraste, Vanja HrasteOvo je treći postav projekta "Stop & go" kustosice Sarah Klein. Radi se o seriji animiranih filmova rađenih tehnikom stop animacije uz razne optičke efekte. Neki od filmova zahtijevaju nošenje naočala za 3D prikaz. Seriju animiranih filmova prati i izložba optički izazovnih likovnih radova "Doppler Stop" kustosice Mel Prest. Više o programu i izlagačima možete saznati na linkovima:
www.stopandgoshow.com
www.dopplerstop.blogspot.com/2012/03/doppler-stop.html

Stop&Go 3-D iz galerije "trenutak.39" u MSU

Nakon prve izložbe vlastite produkcije već s prvim gostujućim projektom partnerski se povezujemo s Muzejom suvremene umjetnosti i Svjetskim festivalom animiranog filma - Animafestom.
Naime, MSU i Animafest realiziraju projekt Animation goes MSU u sklopu kojeg su na mjesec dana ugostili i projekciju Stop&Go 3-D kustosice Sarah Klein. Nakon što je raspisala poziv umjetnicima da pošalju svoje optički izazovne, eksperimentalne radove, Klein je od pristiglih odabrala njih dvadeset sedam te realizirala ovaj 3D program koji između ostalog ima i nekoliko stereoskopskih filmova koji zahtijevaju nošenje 3D naočala crvene i plave boje koje su na raspolaganju gledateljima.
Deset dana nakon premijernog prikazivanja u galeriji "trenutak.39" program Stop&Go 3-D svoju je drugu premijeru doživio u MSU-u 31. svibnja.


Vrijedi napomenuti da je u galeriji "trenutak.39" projekcija upotpunjena izložbom kustosice Mel Prest "Doppler Stop". Izloženi radovi ukazuju na duboke veze između tradicionalnih umjetničkih medija poput slikarstva i skulpture i procesa korištenih u animaciji. Izložba se mogla posjetiti do 3. lipnja 2012.

video

Tajni život Vanje H.

autor
Dario Juričan
snimateljica
Ines Klepićeva
projekt
trenutak.39 & Blank_filmski inkubator
2012.
blankzg.hr
facebook.com/Blank.filmskiinkubator

mailing lista

Prijavite se na našu mailing listu kako
biste primali naše obavijesti i najave
budućih događanja

FB